Robert Doornbos moet sponsor ruim 10 miljoen betalen

Robert Doornbos moet sponsor ruim 10 miljoen betalen

Robert Doornbos, voormalig autocoureur en Formule 1-analist, moet miljoenen terugbetalen aan zijn oud-zakenpartner, vastgoedondernemer Harry Muermans. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald.

De uitspraak is het resultaat van jarenlange procedures tussen de vastgoedman en de ex-F1-rijder. Kiem van de zaak zijn geldbedragen die Muermans in een gezamenlijke bv stortte. Tussen 2005 en 2007 ging het om elf miljoen euro. Met het geld kocht Doornbos zich in bij teams als Jordan, Minardi en uiteindelijk Red Bull.

Doornbos beschouwde de bedragen als sponsorgeld. Muermans zag ze als geldlening, terug te betalen met toekomstige inkomsten van de coureur.

Maar de carrière van Doornbos ging niet lang in de hoogste versnelling. Bovendien stak de Rotterdamse Monegask sponsorinkomsten via een ander bedrijf in eigen zak. Daarom moet hij nu in persoon ruim zevenenhalve ton in euro’s aan Muermans terugbetalen, stelt het Bossche hof. Bovendien moet uit de gezamenlijke bv van Doornbos en Muermans ook bijna tien miljoen euro aan Muermans worden betaald. Doornbos is voor zestig procent aandeelhouder van de bv.

Muermans is volgens zegsman en bedenker van de financiële constructie Tjerko Jurgens blij met de uitspraak. „We hadden toch gelijk”, zegt Jurgens nu. „Het was altijd bedoeld als geldlening. Muermans zal nu gaan proberen het geld terug te krijgen.”

De advocaat van Doornbos, Benno Friedman, zegt dat zijn cliënt teleurgesteld is in het arrest van het hof. „Het is bijzonder dat het hof het geld van Muermans als lening ziet, terwijl hij er allerlei sponsoruitingen voor heeft teruggekregen. Dat rijmt niet met elkaar”, zegt hij.

Volgens Friedman moeten Doornbos en hij de uitspraak nog bestuderen, maar ligt een gang naar de Hoge Raad om het arrest aan te vechten, voor de hand.

Doornbos zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties

  • Jake Casspon
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore etolor dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris.

Reageer