Giedo van der Garde bondscoach KNAF

Giedo van der Garde bondscoach KNAF

KNAF Talent First (KTF) heeft Giedo van der Garde aangetrokken als bondscoach voor haar talentenprogramma’s. De voormalig Formule 1-coureur zal daarmee de uit Richard Verschoor en Rinus van Kalmthout bestaande KTF-autorsportselectie onder zijn hoede nemen en zich tevens intensief bezighouden met de opleiding van de twee KNAF Academy-autosportpupillen Bent Viscaal en Jarno Opmeer.

Giedo van der Garde hoeft natuurlijk nauwelijks nog enige introductie. De nu 32-jarige voormalig Formule 1-coureur heeft een ruime ervaring in diverse klassen van de autosport en is dit jaar voor Racing Team Nederland op wereldniveau actief in het World Endurance Championship. Aardig detail is dat Van der Garde na het behalen van de wereldtitel in de karting bij zijn overstap naar de autosport zelf ook KTF-talent was. Van der Garde zal als bondscoach de KNAF Talent First-autosportselectie begeleiden, trainen en adviseren om deze rijders daarmee verder te helpen op hun weg richting de top van de autosport.

“Ik ben erg blij met deze stap en kijk ernaar uit om mijn ervaring over te kunnen dragen aan de huidige en toekomstige talenten”, aldus Van der Garde.

De KNAF Talent First-autosportselectie bestaat dit jaar uit Richard Verschoor en Rinus van Kalmthout, twee talenten die al sinds hun kartperiode deel uitmaken van het KNAF talentenprogramma. De 17-jarige Verschoor komt voor het tweede seizoen uit in de Eurocup Formule Renault 2.0 en gaat met het topteam Josef Kaufmann Racing voor de titel. De tweevoudig Formule 4-kampioen van 2016 heeft zijn eerste succes van dit jaar al binnen door in Nieuw-Zeeland in de Toyota Racing Series met zes overwinningen en twaalf podiumposities uit vijftien races de tweede plaats in het kampioenschap voor zich op te eisen.

De eveneens 17-jarige Van Kalmthout maakte vorig jaar indruk door in zijn debuutseizoen in de autosport als runner-up te eindigen in het Amerikaanse USF2000 kampioenschap. Dit jaar komt het Hoofddorpse racetalent voor Juncos Racing in actie in het Pro Mazda kampioenschap, de volgende trede op de Mazda Road to Indy, het traject dat jonge rijders moet klaarstomen voor de prestigieuze IndyCar Series. Ook Van Kalmthout heeft zijn eerste successen van dit jaar al binnen door op spectaculaire wijze de twee openingswedstrijden van het Pro Mazda kampioenschap op zijn naam te schrijven. Deze winter was Van Kalmthout ook al succesvol met een derde plaats in de eindstand van de MRF Challenge.

Maarten van Wesenbeeck, eerstverantwoordelijke binnen de KNAF voor Stichting KNAF Talent First, is uitermate blij dat KTF Van der Garde als bondscoach aan de begeleidingsstaf heeft kunnen toevoegen. “Onze KTF-talenten zijn nu op een niveau gekomen dat ze begeleiding nodig hebben van iemand die dit hele traject binnen de autosport al doorlopen heeft. Daarbij komt ook nog dat Giedo ervaring heeft met coaching van jonge rijders. Met Giedo als bondscoach brengen we het opleidingstraject opnieuw naar een hoger niveau en daar is de hele selectie bij gebaat.”

Reacties

  • Jake Casspon
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore etolor dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris.

Reageer