Hamilton verliest Grand Prix zege door software bug

Hamilton verliest Grand Prix zege door software bug

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Lewis Hamilton om de Australische GP van 2018 op zijn naam te schrijven. Totdat de Virtual Safety Car moest worden ingeschakeld om de beide geparkeerde Haas bolides van het circuit te krijgen. Ferrari speelde hier slim op in en haalde koploper Sebastian Vettel binnen voor zijn pitstop, met minimale verlies door de VSC kwam de Duister terug op de baan voor Lewis Hamilton.

Op een circuit waar inhalen onmogelijk is met de huidige F1 auto’s gaf Sebastian Vettel de leiding niet meer uithanden. Tot ontevredenheid van Lewis Hamilton die moest settelen met de tweede plek. Na afloop van de race weet de Brit niet te verklaren, ondanks de snelste auto van het veld onder zijn kont, hoe hij de zege is misgelopen.

Krap een half uurtje na de race weet Mercedes teambaas Toto Wolff het wel. Hij verklaart tegen Sky Sports F1 de oorzaak te hebben achterhaald “Het is een situatie die wij niet eerder hebben gehad met een bepaalde opstelling van de wagens op het circuit. Een deel gaat met hoge snelheden en een andere met lage snelheden. Het gat dat wij nodig hadden werd verkeerd berekend door de systemen. We hadden continu groen licht en het gat was groot genoeg, maar vervolgens zagen we op tv dat het niet voldoende was."

Reacties

  • Jake Casspon
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore etolor dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris.

Reageer