Frits van Amersfoort: 'Max is once in a lifetime'

Frits van Amersfoort: 'Max is once in a lifetime'

Frits van Amersfoort was een jaar teambaas van Max Verstappen in de Formule 3. Hij heeft een neusje voor racetalent. Giedo van der Garde, Christijan Albers en Jos Verstappen, allemaal komen ze uit zijn stal. Echter Max Verstappen is een ‘one of a kind’ zegt van Amersfoort tegen het ANP.

Verstappen is pas twintig jaar, maar hij begint al aan zijn vierde seizoen in de Formule 1. Alle kenners noemen hem een potentiële wereldkampioen. Een tweede 'Max' wordt volgens Van Amersfoort waarschijnlijk nooit meer geboren.

”Max is once in a lifetime. Al is het wel de vraag of hij ook zo snel door de autosport zou zijn gewandeld als hij meneer Janssen had geheten.''

Frits Van Amersfoort doelt op vader Jos Verstappen, die zijn zoon stap voor stap richting de Formule 1 leidde. “Niet ik heb Max ontdekt. Er is er maar één die, letterlijk en figuurlijk, aan de wieg heeft gestaan en dat is Jos. Hij heeft Max een immens grote en goede opleiding gegeven. Dat betaalt zich nu uit. Jos weet precies wat op dit niveau van je wordt verlangd en dat heeft hij Max al van jongs af aan bijgebracht. Zo werkt het in topsport: als je ergens vroeg mee begint, en in het geval van Max héél vroeg, komt er vanzelf wat uit.''

Reacties

  • Jake Casspon
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore etolor dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris.

Reageer